Mazda parts

Filtri za putnički prostor

Mazda filtri za putnički prostor

 

Mazdin filtar za putnički prostor uklanja zagađivače iz zraka prije ulaska u automobil i tako štiti kvalitetu zraka u putničkom prostoru.

 

Nalazi se ispod armaturne ploče, iza pretinca ispred suvozača ili u motornom prostoru i ključni je dio Mazdinog ventilacijskog sustava. Uklanja krute zagađivače poput prašine, polena i čađe tako da ne ulaze u vozilo te upija neugodne mirise i plinove poput ozona.

Ljeti ozon može uzrokovati glavobolje, a čestice polena alergijske reakcije. Ceste s gustim prometom također su glavni izvori zagađenja tako da, ako provodite puno vremena u automobilu ili vozite urbanim mjestima, ovaj vam je filtar još potrebniji.

 

interior dashboard mazda


Zamjena Mazda filtra za putnički prostor

Nakon određenog vremena, filtar za putnički prostor gubi učinkovitost i prlja se zbog toga što se papir puni česticama prašine. To može uzrokovati neugodne mirise i smanjenu učinkovitost grijanja i hlađenja zbog ograničenog protoka zraka.

Filtre je potrebno mijenjati svake dvije godine ili svakih 40.000 km - češće ako vozite jako zagađenim ili prašnim mjestima. Lokalni Mazda partner može vam savjetovati koji je filtar najbolje ugraditi.

Login