Drive Together

AUTOMOBIL I VOZAČ U SAVRŠENOM SKLADU

Kada vozite Mazdu, nikada ne vozite sami. Automobil i vozač u savršenom skladu. Poput konja i njegova jahača – nešto što nazivamo „Jinba Ittai”. Vjerujemo da vožnja postaje zabavna kada se postigne jedinstvo. Činimo to na nama svojstven način jer su naši automobili mnogo više od sredstava za vožnju od točke A do točke B. Ljepota stvorena oduzimanjem. Istinska je to i intuitivna veza, spona koja se ne može opisati riječima. Zajedno smo jači. Nikad ne vozimo sami. Vozimo zajedno.

DRIVE TOGETHER Jedinstvo automobila i vozača

Mazda CX-5 Drive Together


Potpuno nova Mazda CX-5, jedinstvenog dizajna Kodo i projektne tehnologije Skyactiv koji zajedno stvaraju posebnu vezu, više od čovjeka i stroja. To zovemo Jinba Ittai.

KONJ I JAHAČ

Jinba Ittai – veza između konja i jahača jedinstvena je sinergija koja je utkana u svaki Mazdin model. Od najmanjeg vijka do naše SKYACTIV tehnologije, sve doprinosi stvaranju skladnoga odnosa između automobila i vozača, jačajući samopouzdanje onih koji sjede za upravljačem.

JINBA ITTAI: OD KONCEPTA DO STVARNOSTI

Neumorna potraga dovela je Mazdine inženjere do tehnologija koje utjelovljuju savršeni sklad filozofije Jinba Ittai.

JINBA ITTAI: OD KONCEPTA DO STVARNOSTI

Da bismo osjećali jedinstvo, trebamo potpunu ravnotežu. Položaj kontrolnih gumba, težina upravljača, ravnoteža podvozja – ništa nije prepušteno slučaju. Uzmite, primjerice, položaj ručice mjenjača – o tome je li ona smještena više naprijed ili više unatrag ovisi kojim se mišićima koristimo da bismo njome rukovali. Provodimo neizrecivo mnogo vremena usavršavajući te elemente radi stvaranja savršenog iskustva vožnje. Radi stvaranja savršene vezu između automobila i vozača.

TAKAO KIJIMA TAKAO KIJIMA

TAKAO KIJIMA

Bivši upravitelj programa MX-5 - MAZDA Japan

„ZA NAS JE OSNOVA UVIJEK BILA ZABAVNA VOŽNJA – UŽITAK U KRETANJU AUTOMOBILA PO VAŠOJ VOLJI.“

Glavna postignuća:

Razvoj upravljivosti i stabilnosti za Mazdu 787B

3. generacija RX-7 upravitelj programa

3. generacija MX-5 upravitelj programa

FILOZOFIJA U ČIJEM JE SREDIŠTU ČOVJEK

Same tehnologije ne mogu stvoriti jedinstvo između automobila i njegova vozača – osim ako vozač nije u središtu procesa dizajniranja. Zbog toga sva svoja stručna znanja usmjeravamo na područja koja pospješuju tu povezanost. Za nas je položaj vozača u vožnji ishodište koncepta Jinba Ittai, stoga ga koncipiramo vodeći se pristupom u čijem je središtu čovjek tako da prilikom dizajniranja sve elemente vozila prilagodimo vozaču. 

Istražite svoje osjećaje

KODO DIZAJN

Automobil unaprjeđujete onim što mu dodajete i onim što uklanjate iz njega. Čistoća usavršenog KODO dizajna novi je korak u evoluciji kojim su uklonjene linije koje ne doprinose dinamičnom dojmu automobila, pa je tako ljepota stvorena oduzimanjem. Saznajte kako Mazda stvara automobile koji utjelovljuju dinamičnu ljepotu života.

UMJETNOST DIZAJNIRANJA

Kada ste vlasnik Mazde i vozite je, stvara se moćna veza s automobilom koja nadilazi sami stroj, jer svakoj Mazdi život daju ruke. Naši modelari gline služe se umjetnošću i vještinom da bi pretvorili glinu u prekrasno isklesane modele u stvarnoj veličini, precizne do u desetinku milimetra, i tako prožimaju naše automobile osobnošću i dušom koje možete osjetiti kada vozite zajedno. Slijedite priču.

DAISUKE UMETSU DAISUKE UMETSU

DAISUKE UMETSU

INŽENJER RAZVOJA PERFORMANSI – MAZDA JAPAN

„NASTOJIMO STVORITI AUTOMOBILE KOJI SU VIŠE OD SAMO PRIJEVOZNOG SREDSTVA.“

Glavna postignuća:

Analiza humanog projektiranja za razvoj „Izrade“

Nacrti za sastavljanje nove FF platforme (uglavnom položaja za vožnju)

Razvoj „Touitsukan“ (od Mazde5 do svih novih vozila)

SKYACTIV TEHNOLOGIJA

Svojom naprednom no domišljato praktičnom inovacijom koja spaja užitak vožnje s vrhunskim ekološkim i sigurnosnim performansama Mazda odlazi korak dalje u razvoju automobila. To dokazuju i ručni mjenjač, karoserija, podvozje i dizelski motor s vrlo preciznim prednabijanjem i prigušivanjem buke. Otkrijte kako Mazda podiže dinamiku i ekonomičnost vožnje na sasvim novu razinu. 

HIROTAKA KANAZAWA HIROTAKA KANAZAWA

HIROTAKA KANAZAWA

Predsjednik uprave – MAZDA Japan

„VJERUJEMO DA PROIZVODNJA DOBROG AUTOMOBILA POČIVA NA RAZUMIJEVANJU ODNOSA AUTOMOBILA I VOZAČA.“

Glavna postignuća:

Direktor, predstavnik ureda generalnog direktora za I&R Europe

Generalni direktor odjela za razvoj podvozja

Generalni direktor odjela za upravljanje programom i platformom

Predsjednik uprave zadužen za razvoj vozila

DRIVE TOGETHER

Doživite snagu filozofije „Jinba Ittai” na vlastitoj koži. Provjerite ponudu modela, potražite Mazda partnera ili rezervirajte probnu vožnju.

Ruke koje pretvaraju glinu u osjećaje

Izrada

Ruke koje pretvaraju glinu u osjećaje

Otkrijte više

Tehnologija

Performanse bez kompromisa

Saznajte više
Konfigurirajte svoju idealnu Mazdu

Konfigurator

Konfigurirajte svoju idealnu Mazdu

Saznajte više
Probudite vozača u sebi

Mazda MX-5 RF

Probudite vozača u sebi

Saznajte više

Prikazani modeli, boje i određeni elementi unutrašnje i vanjske opreme mogu se razlikovati od modelima namijenjenim hrvatskom tržištu.

Login