Mazda2 IPM

Odzivno upravljanje, zabavna vožnja i inteligentna sigurnost u jednom

 

Mazda2 2017 zabava je bez kompromisa, a sve to zahvaljujući Mazdinoj jedinstvenoj tehnologiji SKYACTIV. Izvanredne performanse povezane su maksimalnom udobnosti, niskom potrošnjom goriva i onim divnim osjećajem kontrole. Mazda2 uvijek je bila poznata po odzivnom upravljanju, a uvođenjem Mazdine najnovije TEHNOLOGIJE SKYACTIV-VEHICLE DYNAMICS dosegnuta je nova razina profinjenosti i uzbudljivosti vožnje.

 

Posebna je pozornost posvećena sigurnosnim značajkama vozila i-ACTIVSENSE, koje inteligentno rade u svim dijelovima Mazde2 da bi vam pružili podršku u najzahtjevnijim cestovnim i vremenskim uvjetima. Mazda2 pomaže vam da budete bolji vozač s više samopouzdanja, tako da se možete koncentrirati na užitak vožnje.

  • Rear camera, keyless entry

   Kamera za vožnju unatrag, pametni ključ

    

   Parkiranje je lako u uskim prostorima s kamerom za vožnju unatrag, jer imate jasan pogled na ono što ne možete vidjeti u retrovizoru, a ulazak i izlazak iz automobila ne može biti jednostavniji - samo  pritisnete gumb.

   Kamera za vožnju unatrag, pametni ključ

  • Sigurnost na autocestama i pri vožnji unatrag

   Nadzor mrtvih kutova

    

   Mazda2 vidi ono što vi ne možete. Sustav za nadzor mrtvih kutova koristi senzore kojima provjerava ima li vozila u lijevom i desnom mrtvom kutu. Ako uključite pokazivač smjera i vozilo vam se približava, oglasit će se alarm, a svijetleći pokazivači na retrovizoru počet će bljeskati. Krenete li  unatrag, sustav upozorenja na bočni promet straga senzorima provjerava i upozoriti će vas ako vam je neko vozilo preblizu da usporite ili se zaustavite.

   Nadzor mrtvih kutova

  • Bolja i sigurnija vidljivost u mraku

   Bolja i sigurnija vidljivost u mraku

    

   Izvrsna vidljivost po noći Mazdin je sigurnosni prioritet, zato je Mazda2 u najvišim paketima opreme opremljena LED prednjim svjetlima.

   Bolja i sigurnija vidljivost u mraku

  • Vozite sa samopouzdanjem

   Vozite sa samopouzdanjem

    

   Ugrađeni senzori stalno rade na otkrivanju opasnosti i potencijalnih opasnosti na cesti kako bi zaštitili vas i vaše putnike. Inteligentni sustav kočenja u gradskoj vožnji (SCBS) otkriva vozila i priprema kočnice za zaustavljanje vozila u hitnim slučajevima ako je izgledan sudar pri manjim brzinama. SCBS za vožnju unatrag pomaže spriječiti sudar kad se krećete unatrag.

   Vozite sa samopouzdanjem

  • Sigurnost na dugim putovanjima

   Sigurnost na dugim putovanjima

    

   Ako počnete osjećati umor tijekom duge vožnje, možete izgubiti koncentraciju. Zato je tu Mazdina tehnologija upozorenja vozača na umor da biste bili sigurni i da bi se smanjio broj nezgoda. Sustav radi pri brzinama većim od 65 km/h i uči vaš način vožnje prije nego što nastupi umor. Kasnije sustav otkriva promjene u načinu vožnje koje mogu ukazivati na to da gubite koncentraciju i upozorava vas zvučnim upozorenjem i na Head-up zaslonu.

   Sigurnost na dugim putovanjima

  • SKYACTIV-Drive

   SKYACTIV-Drive

    

   Uživajte u preciznom, uglađenom i brzom mijenjanju stupnjeva prijenosa za sportske performanse zahvaljujući našem automatskom mjenjaču SKYACTIV-DRIVE* koji postiže izvrsnu učinkovitost prenošenja okretnog momenta, zahvaljujući širokom rasponu krute poveznanosti, što mu omogućava najbolje značajke od svih vrsta mjenjača. Rezultat je niska potrošnja goriva, izravniji dotok snage i toliko zabavna vožnja da se gotovo čini kao vožnja s ručnim mjenjačem.

    

   *Dostupno samo uz G90 i paket Attraction

   SKYACTIV-Drive

  Prikazani modeli možda nisu jednaki modelima namijenjenim hrvatskom tržištu. Prikazane boje i određeni elementi unutrašnje i vanjske opreme mogu se razlikovati od stvarnog modela.Prikazane cijene su informativnog karaktera i ne predstavljaju obvezujuću ponudu. Zbog kompleksnosti izračuna maloprodajne cijene, koja uključuje i posebni porez na motorna vozila, molimo Vas da točnu cijenu konkretnog modela zatražite od ovlaštenog Mazda partnera. U cijenu vozila uključen je i Paket dobrodošlice.

   

  Vrijednosti kombiniranih emisija CO2*:

  111 g/km za 1.5 SKYACTIV-G benzinski motor sa 75 KS i 5-stupanjskim ručnim mjenjačem 

  111 g/km za 1.5 SKYACTIV-G benzinski motor sa 90 KS i 5-stupanjskim ručnim mjenjačem 

  118 g/km za 1.5 SKYACTIV-G benzinski motor sa 90 KS i 6-stupanjskim automatskim mjenjačem 

  124 g/km za 1.5 SKYACTIV-G benzinski motor sa 115 KS i 6-stupanjskim ručnim mjenjačem

  *Vozila su homologirana u skladu s novom procedurom mjeranja WLTP, Uredba (EU) 2017/1151; Uredba (EC) 715/2007).

  Da bi se osigurala usporedivost, navedene su korelirane NEDC vrijednosti u skladu s provedbenom Uredbom (EU) 2017/1153.

  Login