nuova mazda mx-5» piacere di guida mazda «roadster mazda» tecnologie skyactiv «i-activsense»

Doživite radost sportske dinamike vožnje MX-5

 

Prepoznatljivi roadster napravljen je radi čistog užitka u vožnji. Odgovara na vaše naredbe dinamikom Jinba Ittai, kao da vam je to produžetak vlastitog tijela. Ovo je prva Mazda MX-5 konstruirana s tehnologijom SKYACTIV. Bitno je lakša od modela prethodne generacije; ima vitkiju i čvršću karoseriju i dosad najniže težište. Poboljšanja izolacija karoserije jamči ovom automobilu najsofisticiraniju vožnju do sada.

Naše napredne sigurnosne značajke daju vam dodatnu zaštitu zahvaljujući praktičnim upozorenjima pa se ponovo možete usredotočiti samo na uživanje u cesti.

  • "potpuno nova mazda mx-5" mazda bsm “mazda rcta” mazda senzori “mazda sigurnost” i-activesense

   Sustav nadzora mrtvog kuta (BSM)

    

   Potpuno novi MX-5 rabi senzore kako bio pratio druga vozila na udaljenosti do 45 metara kada mijenjate prometne trake ili vozite unatrag.

   Ako vozilo uđe u vaš mrtvi kut ili se približava sa stražnje strane, sustav vas upozorava alarmom i bljeskanjem pokazivača smjera na vanjskim retrovizorima. Kada se područje iza vas raščisti, alarm se zaustavlja i omogućuje nastavak sigurnog manevriranja.

   Sustav nadzora mrtvog kuta (BSM)

  • ”nova Mazda mx-5” mazda podvozje “Mazda skyactiv karoserija” Mazda skyactiv tehnologija “Mazda lagani sportski automobil”

   SKYACTIV KAROSERIJA i SKYACTIV PODVOZJE

    

   MX-5 omogućuje lako, odzivno upravljanje i stabilnost držanja na cesti za vrhunsko Jinba-Ittai iskustvo vožnje.
   Razvili smo novu SKYACTIV KAROSERIJU i SKYACTIV PODVOZJE primjenom laganih materijala, uključujući aluminij i čelik vrlo visoke čvrstoće. To nam je omogućilo da smanjimo težinu karoserije za 15%, a ujedno povećamo njezinu krutost i tvrdoću.

   SKYACTIV KAROSERIJA i SKYACTIV PODVOZJE

  • "potpuno nova Mazda mx-5" Mazda motor “mazda performanse” mazda skyactiv-g

   Pogonski sklop

    

   Doradili smo sve posebno za Mazdu MX-5, od SKYACTIV-G 2.0 i SKYACTIV-G 1.5 motora do ručnog i automatskog mjenjača sa šest stupnjeva prijenosa.

   Zato, kad pritisnete papučicu gasa, MX-5 odgovara preciznom, uglađenom snagom. Upravo je to ono po čemu je ovaj roadster uistinu prepoznatljiv – počinje s glasnim ispuhom i pojačava se do uzbudljivog, pulsirajućeg zvuka motora.

   Pogonski sklop

  • "Mazda mx-5" Mazda hbc "Mazda vožnja" Mazda upravljanje dugim svjetlima “Mazda sigurnost” “i-activsense

   Upravljanje dugim svjetlima (HBC)

    

   HBC omogućuje sigurniju i lakšu vožnju automobila noću. Uz pomoć senzora ugrađenih u prednja svjetla sustav detektira prednja svjetla nadolazećih vozila ili stražnja svjetla vozila koja voze ispred vas.

   Kako bi spriječio ometanje drugih vozača, HBC automatski mijenja svjetla iz dugih u kratka i obrnuto u skladu s uvjetima na cesti.

   Upravljanje dugim svjetlima (HBC)

  Prikazani model možda nije jednak modelima namijenjenim hrvatskom tržištu. Prikazane boje i određeni elementi unutrašnje i/ili vanjske opreme mogu se razlikovati od stvarnog modela. Navedene brojke za MPG nastale su iz službenih rezultata koje regulira EU za provedene laboratorijske testove. Navode se isključivo radi usporedbe i ne moraju odražavati vaše stvarne rezultate vožnje.

   

  *Sustav nadzora mrtvih kutova standardna je oprema razreda Revolution / Revolution top.

  Login