Iznimna dinamika vožnje za maksimalan užitak na cesti

 

MX-5 RF ima potpuno vlastitu osobnost. Izrađena primjenom tehnologije SKYACTIV izahvaljujući laganom i niskom podvozju, ovom Mazdom upravljate kao pravim sportskim automobilom kakav je oduvijek i bila, dok vam napredne sigurnosne značajke, uključujući prilagodljiva LED prednja svjetla (ALH) * pružaju vrhunsku sigurnost zabave u svim voznim uvjetima.

 

 

Lagano, dinamično upravljanje zahvaljujući tehnologiji SKYACTIV:

Motori SKYACTIV-G sa 131 i 160 KS

Šest stupanjski SKYACTIV ručni ili automatski mjenjač

SKYACTIV karoserija i podvozje

Sustavi i-stop & i-ELOOP*


*
samo uz G160

 

Opremljena naprednim sigurnosnim značajkama i‑ACTIVESENSE:

Sustav prilagodljivih prednjih svjetala (AFLS)

Sustav upozorenja za napuštanje prometnog traka (LDWS)

Nadzor mrtvog kuta (BSM)

Upravljanje dugim svjetlima (HBC)

 

STRANICA ZA DIZAJN

*ALH je standardna oprema razreda Revolution / Revolution top s upravljačem na lijevoj strani, a dio je dodatnog Sigurnosnog paketa razreda Revolution / Revolution top s upravljačem na desnoj strani.

***AFLS je dio dodatnog Tehnološkog paketa razreda Challenge s upravljačem na lijevoj strani, a standardna oprema razreda Revolution / Revolution top s upravljačem na desnoj strani.

  • mx-5-rf-2

   SKYACTIV karoserija i podvozje

    

   SKYACTIV karoserija i podvozje izrađeni su od laganih materijala uključujući aluminij i čelik vrlo visoke čvrstoće. Ugođene da bi postigle još višu udobnost, omogućuju preciznu upravljivost i stabilnost bez obzira kojom se cestom vozili. 

   SKYACTIV karoserija i podvozje

  • mx-5-rf-3

   Pogonski sklop SKYACTIV

    

   Čisti užitak u vožnji Mazde MX-5 RF možete zahvaliti dvama veličanstvenim benzinskim motorima SKYACTIV, G130 i G160 sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem SKYACTIV-MT ili – ekskluzivno kod modela MX-5 RF – automatskim 6-stupanjskim mjenjačem*. Trenutni odziv, glatko i linearno razvijanje snage te tih i dominantan huk motora koji prati i pojačava uzbuđenje vožnje, obilježja su oba pogonska agregata.

   Samo uz G160 Revolution

   Pogonski sklop SKYACTIV

  • mx-5-rf-1

   Tehnologija i-ACTIVSENSE

    

   Mazda sigurnost shvaća ozbiljno. Služeći se pristupom u čijem je središtu čovjek, napravili smo mnoštvo naprednih sigurnosnih tehnologija da biste na cesti bili sigurni u bilo kojem trenutku. Naš proaktivni skup sustava pomaže vam prepoznati potencijalne opasnosti te nastoji spriječiti nezgode i smanjiti njihove posljedice kad je god to moguće.

   Tehnologija i-ACTIVSENSE

  • mx-5-rf-4

   Sustav upravljanja dugim svjetlima (HBC)

    

   MX-5 RF ima pametna prednja svjetla koja se automatski mijenjaju iz dugih u oborena i obrnuto, već prema uvjetima na cesti. Tako vam omogućuju optimalnu vidljivost u svakom trenutku, a da pritom ne zasljepljujete druge vozače na cesti.

   Sustav upravljanja dugim svjetlima (HBC)

  • mx-5-rf-3

   Električni servo upravljač (EPAS)

    

   Ovjes i sustav električnog servo upravljača (EPAS) posebno su prilagođeni modelu MX-5 RF za dinamičnu, ali istovremeno i opuštajuću, udobnu i otmjenu vožnju. 

   Električni servo upravljač (EPAS)

  • Sustav nadzora mrtvog kuta (BSM)

   Sustav nadzora mrtvog kuta (BSM)

    

   Kad se prestrojavate sustav nadzora mrtvih kutova nadzire područje iza i pored vozila te vas upozorava ako se u susjednom taraku približava vozilo na udaljenosti do 45 m. Ako upalite pokazivač smjera prije skretanja, počinje bljeskati svjetlo upozorenja i čuje se zvučni signal.

   Sustav nadzora mrtvog kuta (BSM)

  • Upozorenje na bočni promet straga (RCTA)

   Upozorenje na bočni promet straga (RCTA)

    

   RCTA je namijenjen vožnji unatrag. Sustav vas upozorava na vozila ili prepreke koje se približavaju s obje strane stražnjeg dijela automobila i isključuje se kad se područje oslobodi.

   Upozorenje na bočni promet straga (RCTA)

  • Sustav MZD Connect

   Sustav MZD Connect

    

   Mazdin najnoviji intuitivni sustav informiranja i zabave povezuje vas s vanjskim svijetom uz minimalan trud tako da se možete usredotočiti na uzbuđenje na cesti pred vama.  

   Sustav MZD Connect

  Tehnologija sklopivog tvdog krova


   

  Sklapanjem krova kod MX-5 RF, za samo 13 sekundi, upravlja se jednim prekidačem - čak i u vožnji (do 10 km/h). Krov se sastoji od tri segmenta izrađenih od čvrstih i laganih materijala.

  Prikazani modeli možda nisu jednaki modelima namijenjenim hrvatskom tržištu. Prikazane boje i određeni elementi unutrašnje i vanjske opreme mogu se razlikovati od stvarnog modela.

  Prikazane cijene su informativnog karaktera i ne predstavljaju obvezujuću ponudu. Zbog kompleksnosti izračuna maloprodajne cijene, koja uključuje i posebni porez na motorna vozila, molimo Vas da točnu cijenu konkretnog modela zatražite od ovlaštenog Mazda partnera.

  Login