CX-5

Osjetite snažnu vezu s automobilom i cestom

 

Naša filozofija za sigurnost temelji se na razumijevanju, poštivanju i povjerenju u vozača pa su naši dizajneri i inženjeri zajedno osmislili savršeno okruženje i odličnu upravljivost što vam daje potpunu kontrolu u svakom trenutku. Pomoću najnovije tehnologije Skyactiv poboljšali smo podvozje i nadogradili sustav ovjesa. Rezultat je vožnja uglađenija nego ikad prije. Obnovili smo i Mazdin jedinstven G-Vectoring Control. Upravljanje je sigurnije i predvidljivije čime je ostvaren osjećaj kontrole i jedinstva, Jinba Ittai, s automobilom. 

 

Mazda CX-5 opremljena je najnovijom i najnaprednijom sigurnosnom tehnologijom i-ACTIVSENSE, uključujući head-up zaslon* koji projicira važne podatke o vožnji na vjetrobransko staklo. Inteligentni sustav pomoći pri kočenju u gradskoj vožnji sa sustavom prepoznavanja prometnih znakova**, Mazdin radarski tempomat*, prilagodljiva LED prednja svjetla* i još mnogo sigurnosnih inovacija ulijevaju povjerenje u svim voznim uvjetima i osiguravaju opušteno putovanje cijeloj obitelji. 

 

*U ponudi u razredu opreme  Revolution Top / Takumi Plus

**U ponudi od razreda opreme Takumi uz opcijsku navigaciju. 

  • G-Vectoring Control

   G-Vectoring Control

    

   Skyactiv-Vehicle Dynamics omogućuje upravljanje Mazdom CX-5 u potpunom skladu s vama i tako vam pruža još veći užitak. G-Vectoring Control Plus jedan je od pristupa inženjeringa u čijem je središtu čovjek. Dok upravljate, prilagođava se okretni moment motora kako bi se optimiziralo opterećenje na svakom kotaču. Dobrobiti su prisutne zbog višeg težišta SUV-a. Upravljanje je precizno, rukovanje je bolje, a putnici uživaju u uglađenijoj, udobnijoj vožnji. 

   G-Vectoring Control

  • Pogon na sva četiri kotača i-ACTIV

   Pogon na sva četiri kotača i-ACTIV

    

   Mazdin sustav i-ACTIV AWD pruža bolju kontrolu prilikom ubrzanja, skretanja, kočenja i vožnje na skliskoj cesti. Stražnjim kotačima šalje se tek toliko okretnog momenta da se omogući veće prianjanje i stabilna, sigurna vožnja. Pogon na sva četiri kotača i-ACTIV djeluje pomoću 27 senzora samo kada je to potrebno i prilagođava snagu 200 puta u sekundi kako bi se omogućio osjećaj sigurnosti.

   Pogon na sva četiri kotača i-ACTIV

  • KAROSERIJA SKYACTIV i PODVOZJE SKYACTIV

   KAROSERIJA SKYACTIV i PODVOZJE SKYACTIV

    

   Lakši automobili pružaju više užitka u vožnji i štede gorivo. Karoserija Skyactiv Mazde CX-5 jedna je od najsigurnijih i najlakših karoserija u svojoj klasi. Poboljšan ovjes, izolacija i podvozje Skyactiv osiguravaju tišu, profinjeniju i udobniju vožnju.

   KAROSERIJA SKYACTIV i PODVOZJE SKYACTIV

  • Head-up zaslon u boji

   Head-up zaslon u boji*

    

   Pregledajte važne informacije o vožnji dostupne na prvi pogled. Inovativan projekcijski head-up zaslon na kojem se lako mogu pročitati podaci o vožnji u boji prikazuje brzinu automobila i upute navigacije od skretanja do skretanja*. Dostupan s navigacijom i sigurnosnim upozorenjima i-ACTIVSENSE koja se projiciraju izravno na vjetrobransko staklo tako da se možete usredotočiti na ono što se događa na cesti.

   *U ponudi od razreda opreme Revolution Top


   Head-up zaslon u boji*

  • Motor i prijenosi Skyactiv

   Motor i prijenosi Skyactiv

    

   Tehnologijom Skyactiv dobivate najbolje iz oba svijeta, odlične performanse i umjerenu potrošnju goriva. Naši inženjeri osmislili su revolucionaran način za razvoj jedinstvenih Mazdinih motora. Svaki element automobila, od karoserije i podvozja do motora i mjenjača, konstruiran je kako bi se poboljšala učinkovitost i povećala vozna dinamika. Opustite se i usredotočite se na čisti užitak u vožnji.


   Motor i prijenosi Skyactiv

  • Prilagodljiva LED prednja svjetla

   Prilagodljiva LED prednja svjetla*

    

   Nema potrebe za prigušivanjem prednjih svjetala čim vam u susret dolazi drugi automobil. Prilagodljiva LED prednja svjetla* Mazde CX-5 prigušuju se automatski, ali vam svejedno omogućuju odličnu vidljivost, čak i na najmračnijim cestama. Na autocesti se više svjetla usmjerava prema gore kako bi se što ranije osvijetlili prometni znakovi i potencijalne prepreke. 

    

   *U ponudi u razredu opreme Revolution / Revolution top

   Prilagodljiva LED prednja svjetla*

  • Sustav prepoznavanja prometnih znakova

   Sustav prepoznavanja prometnih znakova

    

   Ovaj sustav* je opremljen je kamerom s prednje strane koja detektira ograničenje brzine i znakove za zaustavljanje i zabranu ulaska i te podatke prikazuje na vjetrobranskom staklu. Ako prekoračite ograničenje brzine, čut ćete zvučno i vidjeti vizualno upozorenje.

    

   *U ponudi od razreda opreme Takumi s opcijskom navigacijom

   Sustav prepoznavanja prometnih znakova

  Što je G-Vectoring Control? Znanost iza intuitivne vožnje

   
   
  00:00
   
  00:00
   
   
   
   
   
   
   

  Kreiranje umirujućeg zvuka Profinjen doživljaj vožnje

   
   
  00:00
   
  00:00
   
   
   
   
   
   
   

  Prikazani modeli možda nisu jednaki modelima namijenjenim hrvatskom tržištu. Prikazane boje i određeni elementi unutrašnje i vanjske opreme mogu se razlikovati od stvarnog modela.
  Vrijednosti potrošnje goriva temelje se na službenim ispitnim rezultatima prema pravilima EU-a, dobivenim laboratorijskim ispitivanjima. Navedene su samo radi usporedbe i možda ne odražavaju vaše stvarne vozačke rezultate.
  Prikazane cijene su informativnog karaktera i ne predstavljaju obvezujuću ponudu. Zbog kompleksnosti izračuna maloprodajne cijene, koja uključuje i posebni porez na motorna vozila, molimo Vas da točnu cijenu konkretnog modela zatražite od ovlaštenog Mazda partnera.

  Login